Uskomatonta, kuinka koko elämä joskus tuntuukaan pelkältä yhdeltä suurelta - ja harvinaisen huonolta - vitsiltä. Tänään on taas sellainen päivä, kun kadehdin suunnattomasti niitä ihmisiä, joiden arki on tasaista ja tylsää ja ennalta-arvattavaa!

Olen nyt onnistunut kärsimään migreenistä taas parin päivän ajan. Vaikka estolääkitys menee päivittäin, ja kohtauksia varten on nenäsumutteet, niin silti ainoastaan helpottavat hetkeksi tilannetta, eivätkä kokonaan poista särkyä. Yleensä ohjeena on ottaa lääke sekä mennä pimeään ja viileään huoneeseen olemaan hiljaa. Ennaltaehkäisyyn tietsti auttaa, kun välttää univelkaa ja stressiä.

Jostain syystä tällä kokoonpanolla ei kesken päivää lepäily oikein onnistu. Nuorimmaista ei voi jättää sen vertaa yksin, että kävisin vaikkapa suihkussa tai kakalla, saati sitten ottaisin päiväunet! Ja stressin välttäminen, noh, ei taida onnistua sen paremmin.

Sain myös huomata, että on erinomaisen hyvä ettei vanhempi erityiseni ole iltapäiviä yksin kotona. Eilen toin hänet koulusta kotiin, ja lähdin viemään nuorinta terapiaan. Olimme poissa yhteensä ehkä puolitoista tuntia, ja kotiinpalattuani ihmettelin, kun kämpässä haisi jotenkin palaneelta. Lapsi oli tietysti kirkkain silmin sitä mieltä, ettei tiedä asiasta yhtään mitään, mutta hetken selvittelyn jälkeen tunnusti kokeilleensa sytytintä - ja polttaneensa paperia, kun halusi nähdä miten se kärventyy, ja kuinka sitten sammuu kun laittaa vesihanan alle.

Koska tuo vanhempi erityinen ei ole enää oikeutettu iltapäiväkerhopaikkaan, mutta koulupäivät ovat silti vielä lyhyitä, saisin elää jatkuvassa jännityksessä jos kävisin täyspäiväisesti töissä kodin ulkopuolella. Ajatuksena, että lapsi pääsisi koulusta vaikkapa yhdeltä, ja itse tulisin kotiin viideltä... Meillä ehtisi talo palaa moneen kertaan ennen kesälomaa. Plus ne kaikki muut tempaukset joita fiksuna kaverina kyllä keksii, muttei välttämättä pysty ajattelemaan onko kaikkia kovin älykästä toteuttaa.

Eipähän tietty tule aika pitkäksi, ja elämässä on jännitystä ihan ilman että täytyy harrastaa extreme-lajeja!