Olen aina rakastanut vettä ja uimista. Niinpä yritän mahdollisuuksien mukaan varastaa itselleni hetken omaa aikaa, ja suunnata uimahalliin vesijuoksemaa. Välillä pääsen käymään altaalla jopa viikoittain, yleensä parin viikon välein tai ehkä kerran kuussa. Nyt oli taas ollut yli kahden kuukauden tauko, joten päätin olla pitkästä aikaa itsekäs.

Saattelin nuoriso-osaston aamulla oppivelvollisuutensa pariin, ja hyppäsin itse autoon. Jo ajomatka uimahallille tuntui luvattoman yleelliseltä, autossa ei ollut ketään tappelemassa tai kiukuttelemassa! Sain jopa itse valita radiokanavan ja hoilata just niin kovaa kuin halusin!

Uimahallilla onneni kääntyi. Vesijuoksuun tarkoitettu allas oli niin täynnä, ettei sekaan meinannut sopia. Arkiaamuna! Juoksijoiden keski-ikä oli ehkä 75 vuotta, ja vauhti sen mukainen. Epäilen, että enemmän energiaa mummoilla meni kaverin kanssa juoruamiseen niin että koko halli kaikui, kuin varsinaiseen liikuntaan. Joka tietysti suoritettiin varmuuden vuoksi vähintään neljä mummoa rinnakkain, ettei kukaan nopeampi vahingossakaan päässyt ohi.

Yleensä yritän olla vedessä suunnilleen tunnin, nyt en kestänyt kuin puolet siitä. Luovutin, ja päätin mennä istumaan lempipaikkaani, höyrysaunaan. Valitettavasti sen oli löytänyt myös lauma venäläisiä turisteja, joiden saunaetiketti ei täysin vastannut suomalaista.

Hiljalleen jo tuskastuneena suuntasin porealtaaseen, joka oli yllättävän mummovapaata aluetta. Pääsin sopivasti suuttimien kohdalle, ja tajusin ensimmäistä kertaa elämässäni, miksi jotkut ihmiset näyttävät poreista nauttivan. Ne kuplathan kutittavat melko, sanoisinko, öh, mielenkiintoisesti! Olen kyllä tiennyt, että käsisuihkun voi suunnata sopivasti, mutta tuo oli uusi kokemus - tai sitten olen vaan harvinaisen puutteessa.

Jo vuosia sitten päätin, että sitten kun alan miljonääriksi ja rakennutan itselleni oman talon, niin sinne tulee kunnollisen kokoinen kylpyamme. Taidan lisätä listaan poresuuttimet - ja muistutuksen siitä, että niistä pitää päästä nauttimaan ilman ylimääriäisiä häiriötekijöitä.