Deitti-ilmoituksia selaillessa se iskee; suunnaton vitutus. Kutsuttakoon sitä sitten deittiväsymykseksi tai -ahdistukseksi, niin oirekuva on samanlainen. Deittimasennuksen hankkiminen on melkoisen helppoa, ja vaikka se välillä poistuukin toiveikkuuden tieltä, vaanii seuraava turhautuminen jo nurkan takana. Ennen täydellistä deittimasenusta tarvitaan vain muutama pieni juttu.

* Hanki lapsia. Ei ole väliä kuinka monta, minkä ikäisiä, tai kuinka monen miehen kanssa. Tietysti aina parempi, mitä useampi lapsi ja mahdollisimman monta exää joiden kanssa tapella.

* Asu lasten kanssa. Viikko ja viikko -systeemiä ei tässä lasketa.

* Liho. Mitä enemmän, sitä parempi.

Seuraavaksi päästäänkin itse asiaan. Vaikkapa suomi24 on ihan näppärä paikka aloittaa.

* Tee deitti-ilmoitus, jossa kerrot itsestäsi perusasiat. Vuodata ilmoituksen tekoon verta, hikeä ja kyyneleitä. Tarkista kirjoitusasu ja kielioppivirheet, keksi synonyymejä ja varmista että loistava huumorintajusi erottuu rivien välistä. Ota itsestäsi pari edustavaa kuvaa roiskeiden peitossa olevan vessan peilin kautta. Naisilla tissien esittely toimii aina.

* Aseta kumppanille kohtuuttomia kriteerejä. Esimerkiksi omat hampaat, hengittäminen ilman apuvälineitä, tai ikää vähemmän kuin omilla isovanhemmilla.

* Odota viestitulvaa. Älä pidätä hengitystä. Odotellessa voit vaikkapa selata muiden ilmoituksia.

* Näpyttele hakukenttään kumppanitoiveet. Itse kokeilin esimerkikin vuoksi seuraavaa. Mies, 35-50 vuotta, asuinpaikkana esimerkiksi Uusimaa tai Itä-Uusimaa. Kirjautunut sivustolle viimeisen kahden viikon aikana. Kumppaniehdokkaita löytyy reilut 4500, joten siitäpä sitten vain klikkailemaan.

* Mikäli tarjokkaiden määrä tuntuu liialliselta, voi aina tarkentaa hakua. Pituutta yli 170cm. Opiskellut peruskoulun jälkeenkin jotain. Lapsia ennestään, ja he ovat vähintään yhteishuoltajuudessa. Asuu yksin tai lasten kanssa, käyttää tupakkatuotteita ja alkoholia enintään satunnaisesti tai hyvässä seurassa. Sinkku, eronnut tai leski. Ja kas, kriteerit täyttäviä ehdokkaita löytyi enää 270kpl.

* Napsauta auki ensimmäinen mies listalta. Hän on kertomansa mukaan vähintäänkin urheilullinen ja aktiivinen, ja etsii seuraa lenkkipolulle.

* Seuraava mies on sporttinen. Hän haluaa naisen jolla on pitkät mustat hiukset eikä lapsia ennestään.

* Jatka näin ensimmäiset viisikymmentä profiilia. Turhaudu tekstien lukemiseen, ja selaa tämän jälkeen suoraan sivun alareunaan tarkistamaan kohta "ihannekumppani". Löydä sieltä noin 250 kertaa määritemät "siro, hoikka tai urheilullinen", sekä "ei lapsia, lapset eivät asu kanssani". Näitä miehiä on ihan turha lähestyä, sillä ihannekumppanin kriteereistä ei olla valmiita tinkimään useammankaan vuoden deittisivuistoilla roikkumisen jälkeen.

* Selattuasi näin läpi kaikki ilmoitukset, olet lähettänyt viestin kouralliselle miehiä joiden ihannekumppaniksi sovit. Heillä on määritemänä esimerkiksi paino 30-300kg, tai ehkäpä nämä kohdat on jätetty jopa tyhjäksi!

* Odota vastauksia. Tarkkaile profiiliasi katselleiden listaa, mutta älä edelleenkään pidätä hengitystäsi. Huomaat, kuinka miehet käyvät yksi kerrallaan vastavierailulla, mutta kukaan ei laita viestiä.

* Saat viestin! Yksi miehistä, joiden kriteereihin sovit, ja jota lähestyit, vastaa! Viesti on lyhyt ja ytimekäs: "Joo ei."

* Muutkin miehet käyvät katsomassa profiiliasi. Kukaan muu heistä, jolle lähetit viestin, ei vaivaudu kommentoimaan asiaa mitenkään.

* Saat toisen viestin! Siellä avioliittoonsa turhautunut mies etsii salaista seuraa. Ja kolmannekin! Siinä lukee "hei", eikä profiilista löydy mitään tietoja kirjoittajasta, kuvasta puhumattakaan. Vastaat tietysti kohteliaana, että "Hei vaan, kiitos viestistä", ja sen jälkeen ei enää kuulukaan mitään.

* Jossain vaiheessa alat selailla miesten ilmotuksia ihan ilman sen kummempia kriteerejä. Tulos on aina sama.

* Totea, että eiköhän tämä ole jo nähty, päätä elää sinkkuna loppu elämäsi, ja piilota profiilisi. Poistaa ei kannata, muuten joutuisit taas parin viikon päästä keksimään uuden nimimerkin kun palaat sivustolle toivoen, että jokin olisi muuttunut.