Olen kehittänyt hienon teorian siitä, miksi miehet kiertävät kaukaa "lapselliset" naiset. Se saattaa olla ehkä hievenen kärjistetty olettamus, mutta valitettavasti myös melkoisen totta. Katkeraa? Ei sentään, ainoastaan realistista.

Tässä iässä alkavat potentiaaliset parisuhdekumppanimiehet olla järjestäen toisella kierroksella. Mies, jolla ei lähemmäs  nelikymppisenä seurustelukokemusta ole vähintään yhdestä vakavammasta suhteesta, saa aloittaa harjoittelun jonkun toisen kanssa. Näitä toisella kierroksella olevia miehiä on kahdenlaisia.

1. Miehet, jotka ovat kyllästyneet lapsiperhe-elämään. Ovat huomanneet, että lapset ovat harvinaisen sitovia, niihin pitäisi panostaa, ja tulevat mokomat vielä kalliiksikin! Häiritsevät poikien kanssa vietettäviä saunailtoja, myöhäisiä viikonloppuaamuheräämisiä ja keittiön pöydällä panemista.

Tällaiset miehet lähtevät etsimään nuorempaa, vielä lapsetonta naista, jonka kanssa voi harrastaa villiä seksiä ilman maitoa suihkuttavia rintoja tai h-hetkellä huoneeseen pölähtävää leikki-ikäistä. Sellaista naista, jonka kanssa voi lähteä viettämään baari-iltaa ilman etukäteislapsenvahtipohdintoja, varata äkkilähdön lämpimään, tai nukkua aamulla pitkään.

Näille miehille sopii mainiosti leikkiä isää neljänä päivänä kuukaudesta, ja tietää tarkkaan summa joka lapsiin menee. Näitä miehiä yhdistää se, että kertovat deitti-ilmoituksessaan lasten olevan "tärkeintä maailmassa" mutta eivät silti ota heistä vastuuta yhtään sen enempään kuin on pakko.

2. Miehet, joilla ei ole entuudestaan lapsia. Eivät halua ottaa riesakseen jonkun toisen miehen siittämiä lapsia. Ajattelevat (varsin totuudenmukaisesti) ettei kakaroista ole kuin haittaa aikuisten väliselle seurustelusuhteelle. Ja kun tarjolla on lapsettomiakin naisia, niin epätoivoiseksi ei kannata alkaa sentään.