Lääkäri ehdotti tänään sairaalahoitoa. Ja lisäksi vaikka magneettistimulaatiota, kun kerta lääkkeet ei tunnu tehoavan. BDI-testin pisteiden perusteella olen kuitenkin vielä siellä keskivaikean puolella, vaikka juuri nyt taas onkin huonompi vaihe meneillään, joten akuuttia tarvetta radikaaleille hoitotoimille ei ole. Kuulemma minussa kuitenkin näkyy edelleen paljon "sitä tervettäkin", ja itse en vielä tässä vaiheessa koe olevani valmis osastolle. Sovittiin että palataan ensi viikolla asiaan.

Hoitaja soitti kuitenkin perään ennen kuin olin edes ehtinyt kunnolla kotiin, ja sanoi lääkärin päättäneen sittenkin nostaa lääkkeen annostusta. Kun nyt Fluanxol 0,5mg menee yksi tabletti aamuisin ja kaksi iltaisin, niin annostuksen voisi nostaa niin että aamulla otan 2mg ja illalla 3mg.

Ihmettelin hieman, että onko tosiaan tarkoitus ottaa 5mg, nykyannoksen ollessa 1,5mg? Siis että aamuisin pitäisi ottaa neljä tablettia ja  iltaisin kuusi tablettia? Annoshan yli kolminkertaistuisi. Hoitaja oli samaa mieltä, ettei voi olla noin, ja totesi lääkärin sekoilleen. Päädyttiin sitten ainoastaan tuplaamaan annos, aamulla 2 ja illalla 4 tablettia.

Hetken kuluttua puhelin soi kuitenkin uudelleen. Lääkäri oli kirjoittanut uuden e-reseptin, ja sen mukaan lääkkeitä pitäisikin ottaa aamulla 2 tablettia, illalla 3 tablettia. Alunperinkin lääkäri on siis ilmeisesti puhunut tableteista ja hoitaja milligrammoista. Eihän se ero tietysti ole kovin suuri, kyse on ainoastaan kaksinkertaisesta määrästä lääkeainetta... Kukakohan meistä onkaan oikein eniten sekaisin?