Erehdyin tänään katsomaan peiliin. Yleensä peilaan tasan sen verran, että hampaidenpesun jälkeen tarkistan ettei jäänyt sattumia mihinkään. Tänään oli kuitenkin sukusynttärit, yhteensä 173 vuotta. Joten jouduin käymään suihkussa, harjaamaan hiukset, ja ensimmäistä kertaa tänä vuonna laitoin jopa ripsiväriä! Ja siihen tietty tarvittiin peiliä.

Ennen lapsia kävin ahkerasti kampaajalla. Harrastin erilaisia hiustenpidennyksiä ja pikkulettejä ja rastoja ja vaikka mitä. Vielä esikoisen jälkeenkin sama meno jatkui, ja tasinpa yhdet pidennykset laitattaa vielä kun kuopusta odotin. Sen jälkeen olenkin ollut ahkerasti edesauttamassa paikallisten kampaamoiden konkursseja.

Edellisestä kampaajakäynnistäni taitaa olla pari vuotta aikaa, ja silloinkin ainoastaan "tasoitettiin" latvoista 15cm pois. Värjäykset jouduin lopettamaan ehkä viisi vuotta sitten, kun en yksinkertaisesti saanut enää irroitettua niin paljon rahaa kampaajakäynteihin että olisin voinut tyvikasvua käydä jemmaamassa muutaman viikon välein. Eikä siihen olisi ollut aikaakaakaan, kun ei ollut ketään hoitamassa lapsia

Nykyisellään hiusmalli on sellaisen perisuomalaisen pölyisen hiekkatien värinen, luonnonsuoraa hiusta johonkin lapaluiden alapuolelle. Tosin pidän hiukset käytännössä aina kiinni, työmaalla pakon edessä ja siviilissä laiskuuttani. Saatan aamulla suihkun jälkeen pyöräyttää tukan ponnarille tai nutturalle, ja avata sen illalla - huomatakseni, että osa hiuksista on edelleen kosteita aamun jäljiltä. Mikä näppärintä, tuohon ei tarvita sen enempää peiliä kuin harjaakaan!

Tänään kuitenkin käytin niitä molempia. Vain tajutakseni, että se, minkä kesällä ajattelin olevan vain auringon haalistamaa, onkin selvää harmauden alkua! Ei vielä mitään syytä paniikkiin eikä huoleen, sillä jotain hyötyä on tästä luontaisesta semiblondiudestakin. Harmaat eivät sieltä erotu, tukka vaan näyttää entistä vaaleammalta.

Ensijärkytyksestä toivuttuani totesin, ettei tuolla ole oikeastaan mitään merkitystä. En ole ajatellut hiuksiani moneen vuoteen sen enempää muutenkaan, enkä aio aloittaa nytkään. Muutama harmaa hius sallittakoon, kun 40v on jo huomattavasti lähempänä kuin 20v. Ehkäpä tukan väri on kuitenkin tässä vaiheessa elämää häviävän pieni murhe.