Meillä tehtiin hiljattain yläkerran WC-tiloissa remonttia. Remonttiin liittyen esimerkiksi pönttö oli pois paikoiltaan, ja myöhemmin käyttökiellossa liiman kuivumisen vuoksi. Hajuhaitat alkoivat jonkin aikaa remontin jälkeen.

Poikain kanssa eläessä on jo tottunut siihen, ettei aina saada tähdättyä sinne pönttöön. Ja onpa joskus joku pissannut roskikseenkin. Joten olen kuurannut vessan moneen kertaan, vaihtanut roskiksen, kaatanu putkenavausainetta viemäriin, holvannut kloriten kanssa... Mutta mikään ei ole auttanut, jatkuvasti jostain on tullut epämiellyttävä haju.

Olin jo epätoivoissani soittamassa kohta huoltofirmaan epäillen, että heillä on jäänyt joku putki tiivistämättä niin, että raoista pääsee viemärin hajua pesutiloihin. Päädyin kuitenkin ensin konttaamaan vielä kerran lattialla nuuhkimassa. Haju ei tullut pöntön luota, se ei tullut saunan puolelta, se ei tullut lavuaarista, se ei tullut lattiakaivosta...

Epätoivoissani aloin käydä läpi vesileikkilelujakin, ja sieltähän se syyllinen löytyi. Vesipyssy. Muut lelut olivat ihan puhtaita, mutta vesipyssystä nousi melkoinen käry, ja jotain sieltä säiliöstä lirahtikin kun kaadoin tyhjäksi. Epäilykseni kohdistuvat talouden nuoriso-osastoon, sillä en usko Tapparan tai Rontin, sen enempää kuin sen huoloyhtiön pojankaan, tähdänneen vesipyssyn säiliöön, ja tytöillä homma olisi jo huomattavasti hankalampaa.

Kukaan ei tunnustanut, tietenkään. Vesipyssy - tai siis pissapyssy - lensi roskikiseen, muut lelut saivat kloritekylvyn, ja ainakin toistaiseksi haju tuntuu häipyneen. Ja onneksi en ehtinyt soittaa huoltoyhtiöön.