Deittipalstan nimimerkkini on kuulemma seksintappaja, ja ilmoitustekstikin liian pitkä. Yritän säännöllisesti selittää kritisoijille, että kyse onkin kohderyhmämarkkinoinnista - en hae suurinta mahdollista vastausmäärää, vaan pyrin tekemään täsmäiskun löytääkseni vaikkapa vaan sen yhden, jolle kelpaisin tällaisena ja tällaisessa tilanteessa.

Jos nimimerkkini karkoittaa, mies on väärä. Jos kuvani karkoittavat, mies on väärä. Jos tekstini on liian pitkä luettavaksi kokonaan, on mies ehdottomasti väärä.

Koen, että jos jätän ilmoituksessa olennaisia asioita kertomatta, tai lataan valokuvan vaikkapa kymmenen vuoden takaa, ja saan silllä kiinnostuksen heräämään, niin tuhlaan sekä omaa että vastapuolen aikaa.

Aloin kuitenkin miettiä, millainen se vastausmäärän maksimoiva deitti-ilmoitus sitten oikein olisi? Ainakin vanha kuva, mielellään ammattilaisen ottama. Taustatiedoista voisi unohtaa mainita lapset, ja ruumiinrakenteenkin voisi jättää kertomatta - näkyyhän se siitä kuvasta kuitenkin.

Nimimerkki pitäisi tietysti valita tarkasti ja tarkoituksellisen persoonattomasti. Miten olisi vaikkapa "uhkeablondi" tai "muodokas-09"? Tai ehkä "imensinutilmaiseksikuiviin"? Jollain tavoin sen pitäisi kuitenkin liittyä seksiin, sillä se on ainakin varma saada miesten huomio heräämään.

Tekstin tulisi olla lyhyt ja ytimekäs, nokkelan hauska, ja korostaa vapaamielistä elämäntapaa. Teksti antaisi ymmärtää, että hauskanpito riittää, vaikka toki vakavampikin (tai ainakin säännöllisempi) suhde voisi olla kiva myös. Siinä voisi korostaa sitä, kuinka kovasti pidänkään ottaa poskeen, kuinka olen kyltymätön ja ettei miehen ulkonäöllä tai koulutuksella tai muulla ole merkitystä, kunhan kemiat kohtaavat.

Lapset pitää tekstistä tietysti unohtaa, tai ehkä sivulauseessa mainita kuinka he viettävät säännöllisesti aikaa pois kotoa. Korostaa ehkä sitä, kuinka hyvin pystynkään joustamaan aikatauluissa treffien sopimiseksi, kaikki voidaan oikeastaan hoitaa miehen ehdoilla. Tai miesten, mitäpä sitä turhan krantuksi heittäytymään. Paitsi että jokaisen ilmoitukseen vastaavan miehen pitää toki kuivitella olevansa itse se yksi ja ainoa - ainutkertainen.