Viime keväänä Keravan uimahalli meni remonttiin, joten alettin tenavien kanssa kierrellä kaikkia muita uimapaikkoja. Kesällä uimastadion on tietysti ihan ykkönen - mökkirannan lisäksi -, mutta tässä vajaan vuoden aikana on tullut käytyä niin Tuusulassa, Vuosaaressa, Porvoossa kuin Tammisaaressakin.

Itse rakastan vettä elementtinä, ja kesällä voisin viettää kaiken aikani aurinkoisella rannalla ja lämpimässä vedessä lutraten. Saatan lähteä vesijuoksemaan kun saan tenavista vapaata, ja altaassa lillumisen lisäski nauttia zen-hetkesä höyrysaunassa. Välillä on tuntunut lähes koomiseltä pakata uikkareita ja vesijuoksuvyötä kassiin lapsettomana viikonloppuaamuna, kun ei muutakaan elämää ole ollut.

Tällä kertaa elin elämättömyyttäni ja lähdin Lohjalle Neidonkeitaaseen uimaan. Tuttu paikka, ollaan lastenkin kanssa siellä käyty, mutta voi elämä mikä ruuhka! Parkkipaikalle ei meinannut mahtua (arkiaamuna ennen kymmentä!) ja vesijuoksuallas oli niin täynnä että sai juosta suunnilleen paikallaan. Ja tietty mummot kolme rinnan niin, etteivät nopeammat päässeet vahingossakaan ohi.

Yritän yleensä juosta tunnin verran, nyt en pystynyt olemaan altaassa kun alle puolet siitä. Ahdistus tungoksesta alkoi iskeä, joten katsoin parhaaksi suunnata porealtaan kautta suihkuun ja saunaan. No, tulinpa ainakin puhtaaksi, vaikkei liikunnallisesti ollutkaan mikään huikea suoritus.

Kuitenkin huomaan, miten huonossa kunnossa oikeastaan olenkaan, lähinnä henkisesti. Uimahallissa oleminen, ihmisten kanssa normaalisti käyttäytyminen, kaiken sen hälinän kestäminen. Tuntui olevan ihan liikaa, ja loppupäivä menikin masentunutta zombia imitoidessa. Ei kovin kaukana totuudesta tuokaan.

Tiuskin lapsille, menetin hermoni, meinasin nukahtaa pystyyn ja odotin vaan koska tuleekaan ilta ja pääsen laittamaan lapset nukkumaan. Itsellä unet on viime aikoina vakiintuneet siihen kymmeneen tuntiin yössä, ja silti päikkärit tulevat aina ihan tarpeeseen. Huomenna taas aika terpeutille, täytyy ehkä puhua vaihteeksi lääkityksestäkin.

Seuraavaksi sitten testaamaan Forssan Vesihelmi. Mutta ei tällä viikolla vielä.